17 junio 2015

Taller de Tècnica de Dolçaina amb PAU PUIG

Enguany oferim a músics i amics Dolçainers un Taller de "Tècnica de Dolçaina" impartit pel mestre Pau Puig Olives.


Serà el diumenge 5 de juliol a la Ciutat d'Albaida en horari de 10:00h. fins les 19:00 (amb dinar inclòs).

L'objectiu és treballar la tècnica relacionada amb l'expressió: articulació, dinàmica i expressió; junt a altres elements importants per a la interpretació musical d'aquest instrument tan nostre.

Al mateix temps, gaudir d'una jornada lúdica on compartir inquietuts musicals i també visitar les instal·lacions del Palau Marquesal d'Albaida i el Museu Internacional de Titelles.

El Preu del Taller inclou el dinar: 35 Euros.

Podeu reservar plaça al telèfon: 645 997 023

----------------------------------
TALLER DE TÈCNICA DE DOLÇAINA
ALBAIDA. 5 DE JUNY DE 2015

Taller impartit per Pau Puig Olives.

Aquest taller, a petició dels organitzadors - la gent de la colla Raval Jussà - el dedicarem a aspectes concrets de la tècnica de la dolçaina relacionats amb l'expressió: l'articulació, el vibrat i la dinàmica. Això pressuposa, doncs, que cal tenir la tècnica bàsica de la dolçaina assimilada i dominada (procés complet de respiració, gola, llengua, embocadura, digitació...) Tot i això, si cal, en podem fer un ràpid repàs.

L'objectiu és veure la necessitat de millorar individualment aquestes tècniques per tal de poder aportar-les al conjunt, a la colla de dolçaina, i adquirir eines per a fer-ho.
Explorarem i treballarem cada tècnica per separat atenent a aspectes molt concrets i amb exercicis específics, però també experimentarem la relació entre aquests tres aspectes de la tècnica i com es combinen entre ells per potenciar una idea expressiva o una altra. I tot això ho relacionarem amb un concepte importantíssim: el fraseig.

Els conceptes bàsics a treballar seran aquestos, però els podem reduir, ampliar o canviar depenent del perfil d'alumnat i les necessitats d'aquest:
·         Tipus de picats: T, D, R i combinació entre ells.
·         L'articulació com a reforç de l'expressió.
·         El vibrat com a reforç de l'expressió. Com treballar-lo. Tipus de vibrats. Quan utilitzar-lo i quant no.
·         Le tècnica de la dinàmica. Com treballar-la.

Amb un taller d'un sol dia no es poden aconseguir resultats espectaculars, però sí que es poden donar moltes eines per treballar a casa. És per això que us recomano que porteu fulls en blanc, paper pautat i llapis, per a apuntar tot allò que cregueu interessant.


El taller serà de 10 a 13.30 i de 16 a 19h